19. detsember 2008

Ilmateade

Täna: Cloudy; a bit of evening snow followed by a mix of snow, ice and rain late
Homme: Periods of snow; rain mixed in early, accumulating 5-10 cm
Ülehomme: Breezy with snow, sleet, and freezing rain, then plain rain
Esmaspäeval: Windy with snow and rain at times
Teisipäeval: Overcast and breezy with a few flurries
Kolmapäeval: Mainly clear and cold.

Õde arvas eile seda lugedes, et need inglaste sünoptikud on selle kehva suusailma kirjeldamisel ikka päris loomingulised.
Tundub, et lumiseid jõule ei tule siinkandis ka sel aastal. Kuigi esialgsetel andmetel läheb külmaks. Väga tõsiselt sellesse siiski uskuda ei saa, mereäärse kandi ilmaprognoos muutub mõnikord mitu korda päevas, mis siis veel mitme päeva ennustusest loota.
Võib-olla peaks järgmisel nädalal osadele roosidele siiski kuuseokstest teki peale panema.

Ootan jõulupuhkust nagu laps koolivaheaega, sellist nalja pole küll ammu olnud. Olgu see ilm milline tahes ja tulgu taevast või väikeseid poisse ja pussnuge (vanavanaema väljend).

Järgmise aasta plaanidesse peab ikkagi elutoa ahju sisse kirjutama. Kamin on tore asi küll, aga paraku annab sooja ainult siis, kui põleb. Õhtuti koju jõudes on elutuba ikka päris külm.

Aga ikkagi on kodus hea olla.

2 kommentaari:

  1. Meil on küll veel ümbrus valge ja lund päris piisavalt kuigi ta on ka juba üsna kokku vajunud. Aga 30-40 cm ei sula vast jõuludeks veel päris ära.
    Aga ilmateade on tõesti nutikas:)
    Jah, kui kamin on ainus küttevõimalus, siis sellest jääb väheseks, meil on esikus ja vannitoas lisakütteks elektripõrandaküte, mis aitab temperatuuri suht ühtlase hoida.
    Nii, et tuleb Sul jälle tegus aasta:)))
    Ja ehitamisega on vist nii, et see saab harjumuseks, millest on päris raske loobuda.

    VastaKustuta
  2. Meil on ka tegelikult kombineeritud, allkorruse köögis, esikus ja vannitoas põrandaküte, magamistubades elektriradikad, pluss veel puupliit soemüüriga ja soemüüriga keris. Aga see vana maja on sihukese sipisopilise planeeringuga, et miskipärast soojus muust majast elutuppa ei jõua.

    VastaKustuta