25. mai 2017

Tulbipidu

Mulle see jahe kevad meeldib, sest kõikide taimede õitsemine on kestnud kaua-kaua ja kuigi mul on olnud nii palju tööd ja nii vähe vaba aega, et mõnikord ei jõua päevade kaupa aeda isegi jalutama. Eilegi jõudsin pikemalt jalutuskäigule tänu külla tulnud Mildale ja pärast tegin fotokaga veel pilditiiru, sest tulbid on praegu tõesti kaunid.




Põua leevenduseks anti meile eile hommikul natuke vihma, tünnide veetase tõusis ehk viie sentimeetri võrra, aga tõmbas looduse kenasti rohelisemaks ja õisi juurde. Õhtul tuli müügiplatsi ikkagi kasta. Lähinädalaks vihma ei lubata. Hädasti oleks vaja nii loodusele kui mulle, sest tubaste tööde järg on ka ummikusse jooksnud. Tänane hommik on taas jahe, 11 kraadi, aga ka selle vastu pole mul midagi, kavatsen paar tunnikest hommikupoolikust näpistada aiatöödeks, sest miskipärast naadi ja võilille vohamist põud kohe kuidagi ei mõjuta :)
Harilik ülane "Robinsoniana" on mõnusat värvi. Täidisõielised pole õitsema veel hakanud. 
Ja nüüd soojemad riided selga ja trimmerdama. 

5 kommentaari:

  1. Ilus ikka, kui on nii palju tulpe. Ma pole nüüd mitu aastat nendega tegelenud - kasvavad, kus juhtub. Maa-alused levitavad neid.

    VastaKustuta
  2. Tulbiplatsid on uhked ja eriti kena on see sinine raam. Kollased ongi murus, eks järgnevatel aastatel siis ole näha, kuidas neil läheb. Pean pöialt, et ikka hästi.

    VastaKustuta
  3. Tulbid on ilusad, eriti siis kui neid palju on. Aga meil on iga sibula tarvis vist 10 hiirt

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Parim relv hiirte vastu on saadud Aiasõbrast, töötab kondimootoriga ja kannab nime Aalu

      Kustuta
  4. Tulpe peab palju, väga palju olema. Ilus!

    VastaKustuta