14. aprill 2015

Toimub

Hakatuseks panen hoopis ühe pildi, mis eelmisest postitusest välja ununes, emme Malati lapsi mängima õpetamas, laupäeva hommikul, kui Sissi veel kodus oli. Nüüd on tal ainult Mihkel kantseldada ja teda kasvatatakse hoolega.
Pühapäeval ilusana alanud päev pööras lõunast vihmaseks ja kiskus õhtuks täiesti tormiks. Vihmasajus sai veel lõpetatud ühe vaarikavõsa likvideerimine. Päris kolepilti sellest teha ei jõudnudki, R jõudis enne mootorsaega kallale minna, aga esimesele pildile katsuge allesjäänud võsatuti ja pärnade vahele padrik visualiseerida.

Eilne päev möödus arvuti taga palgatöid tehes, aga täna hommikul läks juba aiapoehooaeg tõsiselt lahti. Kell üheksa hommikul saabus esimene rekka kolme kastiga Hollandist.
ja lõuna paiku järgmine rekka kastiga Lätist
Läti puud põõsad tulid LVM-st, mis on meie Järvseljaga sarnane riigiasutus ja kahjuks pean tõdema, et ma rohkem sealt vist ei osta...hinnad on kõrgemad kui Hollandis ja Saksas, aga põhiprobleem on kvaliteet...taimed on imepisikestes pottides, juurestik välja kasvanud, potid umbrohtunud ja maksasammalt täis, enne klientidele saatma hakkamist pean kõik korda tegema ja see on üldse mitte teretulnud lisatöö. Järvselja kvaliteet on kirjeldamatult parem.
Ma ise ka ei uskunud, aga kella poole viieks oli mul kõik lahti pakitud, üles rivistatud, üle loetud ja enamus ka vastavalt seisundile kas platsile või kasvuhoonesse veetud. Kasvuhoonesse läksid need, mida oli ka saatja juures ilmselgelt kasvuhoones hoitud. Vabandan osade piltide kvaliteedi pärast, seda aednikutelefoni CAT ei soovita ma mitte kellelegi, sest ta kõlbab ainult helistanuseks ja selleks on ilmselt odavamaid aparaate, kaamera on tal igatahes täielik õnnetus.
Jaapani kerria Pleniflora on mul endal kenasti aias kaks talve üle elanud
Grööni kailust Helma saaks ilusa madala heki :)
Jaapani küüvits Valley Valentine on väga nummi
Ja tõeliselt armsad nupsikud on narbikud, mille ma olen kodulehele panemata unustanud ja pean hakkama alles nende hingeelu uurima
Kasvuhoone sai üsna lilleliseks
Ees ootab veel lehekülgede kaupa arvete laoprogrammi kandmist, aga homme on hoopis teine töö ja neljapäeval tuleb uus sahmakas kaupa. Praegu lähen aga ja vedelen tunnikese kuumas vannis. Küll ma järje peale jõuan.
Ahjaa, vahepeal jõudis paanikas Malati, kellel oli titt kadunud (Mihkel istus minu autos, et mitte rekka alla jääda) mulle kuuri lumesaju korraldada. Mitte ei saa aru, kuidas ta end nii kaugele venitada suutis. Emme teeb meil rohkem lollusi kui kutsikas. Tegemist siis pakkide pehmendusmaterjalidega, ka see jäi täna koristamata, siis ma lihtsalt enam ei jaksanud.



10 kommentaari:

  1. tüüpiline, emmed teevadki sageli rohkem paanikat ja seeläbi korralagedust kui lapsed :) jõudu ja jaksu müügihooajaks ja palju kliente ka muidugi

    VastaKustuta
  2. Sa oled nii palju jõudnud! Padrikuta pilt näitab mõnusat "hõngu". Küll on kahju, et ma ei saa sinu juurde talgutele :(, ehk kunagi tulevad paremad ajad ja pääsen liikuma rohkem. Aga jah, minugi poolt mõnusa müügihooaega-rohkem rõõmu vähem muret selle sees. Ja nii armsad narbikud!

    VastaKustuta
  3. Su padrikud kaovad juba enne talguid :)

    Igasugu numpsikute lahtipakkimine on mõnus. Narbikud on väga armsad ja kõik küüvitsad alati ilusad

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Padrikuid on mul paar hektarit, ühed talgud muudavad pilti kindlasti paremaks, aga selle saavutamiseks, millest mina igatsen, oleks paari täiskohaga aednikku vaja, soovitavalt füüsiliselt väga võimekat.

      Kustuta
  4. Ilusad ja paljutõotavad taimed.
    Su kasvuhoonet imetlen ikka ja veel.
    Aga meie poisiraisad tõmbasid täna öösel läppari koos lisadega laualt maha, netipulk pooleks, port puru, ja k.sesid juhtmed täis. Eile enne magamaminekut remondis toa aknalt allatõmmatud ja põrandale laialilaotatud 5-liitrise mullapalliga luuderohust rääkimata. Võid seda Malatile kirjeldada: D
    Aga mul on lapsed, naabrid, vallavalitsus ja prokuratuur, ja kutsikate pahandused ainult tilluke piisake pidevas segadusemeres.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Poisiraisad ja juhtmed on ohtlik kombinatsioon, kusjuures nad leiavad üles kõige defitsiitsemad juhtmed ärasöömiseks. Malati pani mul kutsikana nahka üle laadija, mille asendus tuli Jaapanist tellida. Praegu sööb ta suuremaid asju nagu nurgaliistud ja uksepiidad. Tuleta mulle laupäeval meelde, mul sahtlis vedeleb üks ülearune netipulk.

      Kustuta
  5. Eks see moblafotokas ongi rohkem märkmiku ja visandiploki eest, kunstitegemiseks tuleb kasutada ruumi vähem moonutava optikaga aparaate.
    Piltide värvid on ka catil siiski väga ilusad. Jäin just unistama betoonist radadega sissesõiduteest, mille ääres hekk 400-st grööni kailust. Kui kerria meie kliimas suudab õitseda palju varem kui teised põõsad, ja muul ajal ka hea välja näeb, siis oleks ta iga suurema aia kindel koostisosa.

    VastaKustuta
  6. Neid kerriaid ja kaile on ilmselt ka Hollandis kasvuhoones hoitud, sellel Plenifloral, mis mul peenras elab, on alles väikesed pungad ja ka need taimed, mis väliplatsidelt tulid, olid saabudes üsna raagus.

    VastaKustuta
  7. Minu kerria on tehtud pistoksast ja millegipärast on mul temaga emotsionaalne side. Poputan, hoian ja valvan. Vahel mõnega lihtsalt on nii.

    VastaKustuta
  8. Täna hommikul olla mõnel pool ka päris lumi maas olnud! Nii rääkisid Kohila inimesed näiteks. Niisiis kellel milline!

    VastaKustuta