3. aprill 2015

Õhus on kevadet

Ma tean küll, et Suurel Reedel ei tohiks isegi mitte rohi kasvada, aga kui tegemist vajavate tööde nimekiri ulatub pooleteisele leheküljele ja kuuri all ootab viis kasti eile Inglismaalt saabunud paljasjuurseid taimi, pole mina küll võimeline diivanil vedelema. Kuna ilmateade lubas tänaseks vihma ja lund, istusin hommikul kõigepealt arvuti taha ja murdsin end läbi raamatupidamisest ja maksudeklaratsioonidest. Kohus riigi ees täidetud, tuli hoopis õues päike välja, aga mina asusin hambaid kiristades hoopis koristama, nelja koeraga, neist kaks kutsikad ja kaks kevadiselt karvaajavad hiigeltüdrukud, saavutab majapidamine üsna kiirelt staadiumi, mida ma enam välja ei kannata. Väljas oli küll vaid paar kraadi sooja, aga vähemalt sain nii kutsikad kui nende emme koristamise ajaks õue komandeerida.
Koristamine lõpetatud ja põrandad läikimas, sai veel häid pühi soovima tulnud naabritega natuke ringi jalutatud ja kutsikatega hullatud, siis algas töö kasvuhoones. Sadakond püsikut sai pottidesse, seitsekümmend viis pojengi jäi homseks. Nii vähe siis paljasjuurseid sel aastal, kõik ülejäänu saabub potistatuna. Kasvuhoones vähemalt pole nii külm kui õues.
Kella kaheksa paiku veel uus ring metsa all kutsikate ja nende emmega ning siis tuppa õhtust sööma ja puhkama. Polegi ammu ühel päeval nii palju füüsilist teinud :).
Täna oli esimest korda selline tunne, et kevad on tõepoolest kohal. Kuigi sooja oli vaid kolm kraadi ja võrkiirised meil endiselt peaaegu ei õitse. Umbrohi, naat ja vereurmarohi, kasvavad see-eest jõudsasti.

6 kommentaari:

  1. Eestlane on alati pagan olnud ja paganaks ka jääb ;) kevad hakkab tõesti kohale jõudma

    VastaKustuta
  2. Muru lõhna veel pole, aga pungad juba puhkevad ja ninad tõstavad päid. Ma istutasin täna jälle paar puud :)
    Kevade kiirel ajal töökeeldudega pyhi pidada on meie kandis rumal, ehk siesta traditsioonidega lõunamaades jaksatakse seda nautida.
    Yhed teatavad koerad ei hooli sugugi tuulest, vihmast jm ebamugavast. Peaasi, et saaks väljas maadelda. Peremees/naine võib ise kasuka selga panna, kui soovib.

    VastaKustuta
  3. Mulle tundub, et hoopis talv on otsa ringi pööranud, maa on täiesti valge ja seda sajab muudkui juurde. Normaalne Eestimaa aprill.
    Aga homme saabuvate kevadpühade ajal ikka tööd teha ei tohiks, mõni päev võiks ka meil hingetõmbeks olla :)

    VastaKustuta
  4. Kevad hakkab tasapisi graafikusse jõudma, vähemasti tunde tasemel :)
    Ma pole ka eriti suur pühade tähistaja.

    VastaKustuta
  5. Mina küll täna looderdasin, aga mitte pühade pärast vaid lihtsalt sain lõpuks aega...

    VastaKustuta
  6. Põnevad uudised, peaks müüginimekirjadele pilgu peale viskama. Muide see kord mainitud Coral Charm on miski, mida ma juba aasta tagasi tahtsin ja siis ainsast teadaolevast kohast ei saanud, sest talv oli vist kõik taimed pottidest viind. Äkki me sel teemal räägime miskihetk!

    VastaKustuta