12. aprill 2015

Heast vaimust vaevatud

Esimene tõeline aedlemispäev, ilm soe ja tuuletu, isegi lõkke sai üles teha. Sellega tegelesid põhiliselt metsaalust koristavad ja võsaga tegelevad Lepatriinud. Mina möllasin püsikupealsete ja rohimisega. Vähemalt kaks korda panin tööriistad kasvuhoonesse ära, et nüüd aitab, muidu olen homme laip mis laip ja sama palju kordi võtsin need uuesti kasvukast ja läksin tagasi peenardesse. Vanasti öeldi selliste kohta, kes paigal ei püsinud, et kurjast vaimust vaevatud. Aga aiavaim pole ju kuri, nii et ikka heast vaimust vaevatud. Püsikupealsetega on nüüd ühel pool, rohida on paar jupikest veel jäänud. Rohimiseks on maa praegu mõnus, isegi orasheinatuustid tulid supsti välja.
Peab uurima, kas kuskil neid vaskplekiribasid müüakse...selgus, et mu kadunukspeetud kukekannused on täitsa elus ja hea tervise juures, nüüd peab midagi ette võtma, et neid tigudehordide eest kaitsta, muidu süüakse jälle ära. Mingeid graanuleid ma kutsika tõttu kasutada ei taha.
Miku õde Sissi sõitis eile hommikul uude koju Aegviidus ja Mihkel sai esimest korda päev läbi vabalt aias sekeldada, aitas mul rohida ja Lepatriinudel lõket teha, õhtuks oli kutsikas nii laibastunud, et kui R ta õhtul esikust magamisasemele tõstis, ei olevat silmigi lahti teinud.
Õhtul tegime sauna ja pehmitasime konte. Täna polegi nii hull, kui eile arvasin.
Tiigis käib äge väikeste konnade tootmine. Lõikasin just võhumõõkade pealseid tiigisilla läheduses, kui kummaline hääd tähelepanu äratas. Kahel pool sillakest krooksus ja pulmitas kümneid konni. Muidugi siis, kui ma kaameraga tagasi tulin, otsustasid nad vait jääda ja videot ei saanud. Proovin täna uuesti.
Pilte teha eile suurt ei jõudnudki, sest fotoka aku sai tühjaks. Täna üritan enamat.

5 kommentaari:

  1. Tore, et sul ikka seltsilisi, see nii mõnus. Meie tegime ka lõket ja sai koristatud. Mul ainult küll kõik kohad haiged.

    VastaKustuta
  2. muidugi on aiavaim hea, see aias tuustimine kevadel on küll esiotsa raske aga tunne, mis sellest lõpuks jääb väga mõnus

    VastaKustuta
  3. Ka meile anti kaks imelist päeva. Ega sel eile alanud vihmal ka viga pole, kastabki hästi, ainult see jube tuul võiks end kuskile mujale puhuda.
    Hulgakesi on tore, edeneb jõudsalt. Lehvitused Lepatriinule :)

    VastaKustuta
  4. Õnnelik kutsikas :) Ilus ilm oli nagu loodud toimetamiseks. Sul on seal sellised mastaabid, et annab rabada :)

    VastaKustuta
  5. Jah, ega see kevad pääse, lõpuks peab ta ikka tulema. Ja kuigi ilm on jälle närb, siis küllap need pulmalised teadsid, et päris talv on möödas.

    VastaKustuta