15. veebruar 2015

Mitte ainult esimestest õitest

Kui hommikul koera välja lasin, käis võsas selline linnulaul, et tundus, et kohe on kevad käes. Päike säras kevadisel lumel ja ilm oli imeline. Ja väga libe ja tuuline. Algul polnud vähimatki tahtmist kontidega riskeerima minna, aga lõpuks ikka tegin väikese tiiru fotokaga. Näsiniin
Pottides talvituvad nõiapuud Diane ja Arnold Promise on puhkevaid õisi täis. Need nõiapuud, mis maha on istutatud, veel ei kõssagi, aga on ka varjulisemas kohas.

See-eest kasvasid mitte õitsevate virgiinia nõiapuude all seened:
Kutsikad said kolmenädalaseks ja said sel puhul esimest korda lisatoitu. Siiani sai Malati nende toitmisega suurepäraselt hakkama, aga täna mulle tundus, et nagu hakkab väheks jääma. Suurema osa kaussi pandud keefirist keeras küll emme ise nahka ja lakkus üleni keefirised kutsikad ka puhtaks. Juba tehakse ka esimesi maadluskatseid ja suus on õrnalt kikusid tunda.
Ameeriklaste Accuweather, mida sel talvel pidevalt jälginud olen ja mis on oma ennustustes ülitäpne olnud, näitab alates algava nädala lõpust peaaegu pidevat plussi ja nii hakkab isegi mul juba tunne tekkima, et teeks midagi õues...aga enne peab kannatama, kuni see koorik ära sulab,
Liivatada ka täna ei saanud, sest liivahunnik oli jääs ja sealt ei saanud midagi kätte. Jälle põhjus laisklemiseks ja raamatulugemiseks.

8 kommentaari:

  1. Jaaah, iga tark inimene leiab endale põhjenduse :) Aga raamatulugemine pole mingi laisklemine.
    Meil on lund veel kordi rohkem, päike võib ju paista, aga sulamiseni läheb veel kaua.

    VastaKustuta
  2. Ah, et õitsevad juba. Ikka väga huvitavad need nõiapuud

    VastaKustuta
  3. Ülo eile ütles, et näe, õues päike paistab ja meie istume toas, marss riisuma või midagi sellist :D kaks soojakraadides ööd-päeva ja meie oleme lumetud :)

    VastaKustuta
  4. Kuidagi palju pungi on sul seal, huvitav, et nii vara ja kusagil keset suve tehakse siis tasaarveldus ja lõunaosariigid rebivad ette.

    Nõiapuud on ikka väga ilusad, eriti Arnoldi lubadus :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. See tasaarveldus tehakse maikuus, kui isegi Tallinnas õitsevad sirelid kaks nädalat varem kui siin loodenurgas.
      Nõiapuud on tõelised vaprakesed, arvestades, et nad talvitusid ümmargustes pottides praktiliselt lumeta maa peal.

      Kustuta
  5. Ahh, värvilised pungad ja ere päike. Kevade lubadused.
    Kui nõiapuu on yks esimesi varakevadisi õitsejaid, siis peaks ta ka minu aias kuskil ilusas soojas nurgas koha leidma.

    VastaKustuta
  6. Täna hommikul vaatasin, et isegi meie aias hakkab lumi taganema. Oi, ma riisuks ja rohiks kui vaid saaks...Aga jäätunud ja pool maad veel lume all. Ja muudkui lubatakse uut lund (lörtsi) peale. Fui.

    VastaKustuta
  7. Kui ma ükskord Winter Gardeni (eestikeelne talveaed eksitaks siin määravalt) loomiseni jõuan, siis kindlasti soovin sinna ka nõiapuid. Seega hoia nad ikka sortimendis! ;)

    VastaKustuta