9. oktoober 2011

Et selline sügis siis

Värviline sügis jääb siinkandis sel aastal vahele. Kuni tänaseni pole olnud ühtegi öökülma, mis puulehed kirjuks värviks. Küll aga on ohtrasti jagunud tormituuli, mis lehtpuid kõvasti rüüstanud on. Täiesti paljad on toomingad ja saared, mõni üksik lipendav leht on veel vahtratel ja kaskedel ning pärnade ladvadki on üpris kiilaspäiseks jäänud:
Linnuparved on teel




See-eest on veel küllaga õisi ja marju, mis värvi annavad




Terrassikastist said begooniad välja võetud ja kodumetsa kuuse-kadaka-männijütsid asemele. Kulu minimaalne, pole väga kahju, kui kevadeni vastu ei pea, nagunii vajab see metsaalune tõsist korrastamist.
Kaks imeilusat päeva olen lihtsalt mööda aeda ringi kakerdanud, oskamata midagi erilist teha. Istutada pole ammu enam midagi. Koristada kah mitte, aianänn sai juba eelmisel nädalal talvekorterisse ja äraõitsenud püsikupealseid korjasin eile kokku vaid ühe kärutäie. Rohida ehk leiaks midagi, aga esiteks on peenrad väga läbivettinud ja teiseks nagu väga ei viitsi ka. Vett aga on meil sel aastal tõsiselt liiga palju, eks kevadel näeb, mis neist tiigiservale istutatud taimedest järele jääb.
Varjud on pikad ka südapäeval

Toas oleks tegemist küll, aga lihtsalt veel ei raatsi toas olla, kui päike paistab...vastik pimeduse aeg on nagunii kohe tulekul.



2 kommentaari:

  1. Uskumatu lugu, et selle paarisaja kilomeetri peale maastikud nii erinevad ikka on. Siinkandis pole peale koehne pihlaka ühtki raagus puud ja temagi on pigem põõsamõõtu, kõik on lehes ja värviline ja väga palju puid on veel rohelised.
    Ilmad on terve nädala olnud päikeselised ja seda lubatud vihma saime ainult eile hilisõhtul uduna ja täpselt samamoodi lihtsan kakerdan õues, sest põhiline on tehtud, aga hr. niitis täna:D
    Tegin ümbrusest mõned pildid, aga ei viitsi üles riputada, ehk on homme virgem päev.

    VastaKustuta
  2. See tiik tundub väga kena olema.
    Aga ära teegi midagi. Naudi niisama, jaluta, luuleta. Naudi oma ilusat aeda.

    VastaKustuta