22. mai 2011

Maikiirus

Kuuldused minu surmast on järjekordselt enneaegsed ja liialdatud. Mõned aiablogijad on mind sel nädalal lausa ihusilmaga näinud ja kuuldavasti mõned nägid ka telepurgist. Ise ei näinud, niitsin muru.
Peale nelja nädalat looderdamist (kolm nädalat seljaprobleeme ja nädal tööd hoopis Türgimaa päikese all) olid kodus naadid ja võililled vööni kasvanud. Vähemalt üle põlve küll. Õnneks leidsin endale appi kaks kena noort inimest, kes suudavad võilille hostast eristada, nii et rohimismure laheneb aegamisi.
Aga Muhedike juures käimine tuleks minusugusele seadusega või vähemalt mõne määrusega ära keelata. Sest lisaks poolele autotäiele taimedele (millele lisandus veel Tartu Puukoolist ja Türi lillelaadalt ostetu, sest kahepäevase lõunaosariikide komandeeringu käigus tuli ju ometi tööasjadele lisaks ka huvitavates kohtades käia), saan ma sealt alati kaasa kõrge temperatuuriga aiapalaviku. Nii et eile sai aias madistatud vist 11 tundi ja täna 8. siis väsisin ära. Kuna aga mul oli ka väga tubli abiline, siis sai lausa uskumatult palju ära tehtud, istutusalad laiendatud, roosid ja püsikud kõik istutatud, rohitud, servi tehtud, kive veetud - nagu võlukepikesega oleks aiast üle käidud. Ilm oli ka imeilus, nägu ja muud kohad said mõnusalt päikest, aga ise olin küll hoolimata eilsest saunaskäigust ka täna õhtul nii must ja mullane, et peale vanniskäiku nägi vann välja, nagu oleks seal grupp kodutuid kümmelnud.
Kõik istutamist vajanud potsikud ja vitsikud said seina äärest likvideeritud, mis muidugi ei tähenda, et aiatööd oleksid otsa saanud. Nüüd kolmeks päevaks kontorisse selga puhkama ja pead väsitama - ning siis algab poolteist nädalat puhkust, mille esimesed päevad veedan loodetavasti Chelsea lillenäitusel ja ülejäänu omaenese aias.
Kui mõni päev natuke rohkem energiat on, teen sündinud imedest pilti ka.

7 kommentaari:

  1. imed on seal tõesti sündinud, tuleb tõde tunnistada,

    VastaKustuta
  2. blogger ütleb - torma :DDD
    A hea lugeda, et oled jälle vormis ja saad tegutseda.

    VastaKustuta
  3. Jeerum küll - kõik nii töökad, et mul lausa häbi kohe :D Mina lihtsalt looderdasin ndl vahetuse maha - peaks kah endale mõne abimehe kuskilt munsterdama - siis ehk hakkaks miskit kuskilt otsast ka liikuma :)

    VastaKustuta
  4. Ma saan sellest väga hästi aru, et võib küll palaviku saada kui näed igasugu vitsikuid, potsikuid, hunnikuid ja veelkord hunnikuid ja lauajuppe ja muud kila-kola vedelemas. Lihtsalt see tekitabki tahtmise enda aed korda saada. Ma peaksin ka mõnes sellises kohas ära käima, et enda tegemiste v.tegematajätmiste pärast piinlik hakkaks.

    VastaKustuta
  5. Oh mis tore määraja - suudab võilille hostast eristada :D:D

    Ootan pikisilmi Chelsea lillemessi uudiseid ja muljeid. Alati loen ja vaatan nii palju kui saab. Nüüd on meitel vähemasti oma agent :D

    VastaKustuta
  6. Ossa juudas kui tubli! Ma olen ka lõpuks hoo sisse saanud! ootan juba huviga pilte!

    VastaKustuta
  7. Oi, kui lahe! Ma ka ootan igasuguseid pilte ja muljeid (kunagi loodetavasti ikka leian aega lugemiseks ka).

    VastaKustuta