31. märts 2011

Talvekuu märts

Täna hommikul kell pool seitse köögi akna taga 5,7 külmakraadi. Paks lumi maas, alates reedest kogu aeg juurde sadanud. Ei mingeid lumikellukesi, isegi mitte kohta, kus neid nagu võiks olla. Vahepeal välja sulanud laigud on uuesti täis sadanud, garaazi eest üle 10cm lund (aga vat ei hakka lükkama, neljaveoline läheb läbi küll). Nii hullu maanteed nagu eile homikul, polnud mitu kuud näha ja tunda olnud, lumesahad ja libedusetõrjujad on vist juba kõik ära suvepuhkusele läinud. Meri on endisel jääs ja vaba vett ei paista kusagilt.
Kui raadiouudiseid uskuda, siis Jõgeval oli täna hommikul isegi -16. Vaevaline on see kevade tulek sel aastal. Naljakas on lausa mõelda, et on olnud kevadeid, kui ma olen 25.märtsi paiku juba peenraid korrastanud. Praegu ma isegi ei tea, kuskohas seal lumeteki all need peenrad täpselt on.
Aga pühapäevaks lubas eileõhtune ilmateade mõnesse kohta isegi +12 - oi seda vett! mis siis vulisema hakkab.
Pilt tehtud eile hommikul, tänahommikune piimjas udulaam polnud eriti pildistamiskõlbulik.

6 kommentaari:

  1. Meie aed näeb samasugune välja kui Sul ja täna hommikul oli -12C. Mitu päeva sadanud ja tuisanud, eilegi veel pool päeva.
    Kui eile poleks meilt traktor hommikul ja õhtupoolikul läbi sõitnud, poleks ei tööle ega töölt koju saanudki.
    On küll olnud väga varaseid kevadeid, aga neil aastail on jälle üsnagi krõbedad hiliskülmad siis mais madalamates kohtades palju kurja teinud. Et nii nagu lumi ei jäävat taeva, ei jää ka need külmaannused, mis ette nähtud, saamata
    Loodame, et kui nüüd kevad tuleb, siis pärisel. Vähemalt tänane päike on paljutõotav:)

    VastaKustuta
  2. Väsimus on sellest talvest küll juba tohutu. Mis siis, et siin Haapsalus on muu Eestiga võrreldes lund vähem, üle viskab lõpuks ikka.
    Aga edenemist on vähemalt nii palju, et juba ma pääsen oma aias tagatrepi ette pesunööri alla. Pääseb kuivati undamisest.
    Ja siin pole muidugi õnneks neid viimase aja lumesadusid eriti olnud. Üleeile hommikul nagu oli midagi natuke tulnud, aga mitte midagi kõneväärset.

    VastaKustuta
  3. Meilgi hommik tõeliselt talvine -12,8
    Päeval päikese käes paistis ilm normaalne ja 16.00 paiku töölt tulles lausa suur kevad, palav oli +6,8.Ja kuidas linnud veel laulsid.Loodan,et tänasega lõpevad ka suuremad külmad ja lumesajud,vähemalt tahaks loota.

    VastaKustuta
  4. Ja mida kuradit ma pean nende roosidega tegema?

    Lumepadi kogu maa peal sedavõrd kõva, et kusagil ei vaju jalg sisse. Paar nädalat tagasi tehtud augud ammu kinni tuisanud ja jäätunud. Ei tea kas roosid tahavad seal pisut õhku ka saada?

    VastaKustuta
  5. nu täna oli pealelõunat juba peris kevadine see ilm. tuleb see kevad, ega ta tulemata ei jää. Tegelikult ongi hea, et ta vahepeal külmetab - kui see lumeollus kõik korraga sulama peaks - siis oleks vägev uputus. Aga kui ilmateadet uskuda, siis pühap Tallinna kandis + 10 -see peaks veed voolama panema küll :D

    VastaKustuta
  6. Mina endiselt kraadiklaasivaba. Muhediku temperatuuridele tuleb linnasoojus lisada ja siis saab tartu kätte. Igal hommikul kaalun, kas rattaga või ilma? Pool teekonda on jääs, pool on puhas.
    Eilne soojalaine oli küll väga mõnus.

    VastaKustuta