2. märts 2011

Märtsi algus

Praegu on lausa kummaline mõelda, et alles neli päeva tagasi oli külma paarikümne kraadi ringis. Täna oli temperatuur nullilähedane, teedele sulanud lompides paistis sinine taevas ja tunne juba üpris kevadine.
Kodus vajab vahetamist soojaveeboiler. Imelikku pole selles midagi, see suhteliselt odav boiler on meie liivase veega üheksa aastat vastu pidanud ja igal asjal on oma aeg.
Seekord tahaks midagi korralikumalt, vähemalt sellist, millel saab vee temperatuuri reguleerida, mitte ainult saba seina ja seinast välja.... Õnneks ei jookse see tagasivooluklapp veel nii kapitaalselt läbi,et tulikiire oleks. Seega kõik soovitused ja kommentaarid eri firmade boilerite suhtes on oodatud.

11 kommentaari:

  1. Ma pole mingi õppinud Torujüri, kuid iga asja peaks olema võimalik ka parandada. Vähemalt mu on see seni õnnestunud - kokkuhoitud raha seegi.

    VastaKustuta
  2. Mina kui äsja just oma kodus boileri välja vahetanud, soovitaksin osta kas Atlanticu või Electroluxi. Kindlasti keraamilise küttekehaga. Arvan, et 9 aastat on boileri jaoks täiesti piisav aeg ja parandada ei tasu. Kuulasin eelmisel aastal oma poisse, kes ei lasknud mul boilerit välja vahetada ja soovitasid ikka parandada. Lõppkokkuvõttes oleksin parandamise raha eest juba uue saanud ja ega ta üle poole aasta vastu ei pidanud ka. Mul oli eelmine Electrolux ja 8 aastat vana. See on boileri jaoks piisav aeg. Rohkem nad vastu ei peakski pidama.

    VastaKustuta
  3. Meil oli ka kunagi temperatuuri reguleerimise kettaga elektrolux, väga rahul olin.
    aga blogger arvab, et Sa peaks hoopis broileri hankima :oP - broil

    VastaKustuta
  4. firmat ei oska soovitada, ühed peavad ühte teised teist paremaks, aga kindlasti keraamilise küttekehaga.

    VastaKustuta
  5. Vertikaalne mul paraku ei mahu mitte kuhugi. Eelmine on horisontaalne ja ma ei saanud küll aru, et see kuidagi probleemiks oleks olnud.

    VastaKustuta
  6. Meil pidas boiler vastu 11 aastat, eelmisel kuul vahetasime välja. Ostsime mingi Atlanticu, kvaliteeti ei oska võrrelda, aga sellise hea omadusega, et küttekeha ei puutu veega kokku, st et ei korja ka katlakivi.

    VastaKustuta
  7. Vertikaalne on ökonoomsem, sest temasse ei jää seda jääkvett kuna torud on paagi all, mitte küljel. Aga kui ei mahu, siis pole miskit parata

    VastaKustuta
  8. torud on ju igal juhul paagi all! horisontaalne boiler on külili ja seal külje all on torud. mul on eluaeg olnud horisontaalne boiler (praegu on katlaga köetav + elektritenn ka sees) ja väga rahul. keraamisel küttekehal ei teki katlakivi.

    hea oleks, kui oleks termomeeter ka küljel, siis on hea reguleerida + arvestada, kui palju laristada saab nii, et teised ka sooja vett saaksid.

    VastaKustuta
  9. Tagasivooluklappi saab vahetada. See julla maksab paar eurot ja on lihtsalt vahetatav.

    Lillekasvataja

    VastaKustuta
  10. kui ikkagi on plaan osta, siis igaks juhuks ütlen, et kuni esmaspani (k.a.) on espakis -20%

    ma käisin sealt täna aiavoolikuid ostmas :D

    VastaKustuta