9. detsember 2009

Uued hoolealused

Kuna mu lähemad tuttavad teavad mu suhtumist Aafrikas kasvatatud "hollandi" lõikelilledesse, sain endale esmaspäeval terve trobikonna uusi pereliikmeid, kellega esialgu midagi pihta hakata ei oska. Mõne asja puhul ei oska isegi liiki määrata. Nii et kõik sõbralikud soovitused teretulnud.
Asaleadega on mul kahtlane läbisaamine, kui aus olla, on mul üks õnnestunud isegi viimase paari kuu jooksul maha tappa. Selle isendiga oli õnneks kaasas ka hoolduslipik, kaks korda nädalas vette kasta ja nõrutada. Kas see mul töö juures ka meeles püsib, on iseküsimus. Selle tegelase nime ma ei tea, aga tahaks teada. Kinkija, meie itimees, suutis liigi kohta vastata: "Eeeeee...." ja kuna olen täiesti veendunud, et eeeeeee-nimelist taime üheski andmebaasis pole, on info väga teretulnud. Sellesse potsikusse suutis Interflora kokku istutada ühe kuukinga, kolm hüatsinti ja ühe tundmatu tegelase, mille kohta oleks ka liiginimi teretulnud. Lisaks on mul kahtlus, et kas need kolm eri liiki ikkagi ühte potti kasvama sobivad, tuleks vist lahti harutada. Orhideedega pole õnneks muud probleemi, kui hetkeseisuga on mul neid lihtsalt liiga palju, seitse Phalaenopsist ja üks Dendrobium. Kodus ahjuküttega meeldib neile rohkem kui tööl keskkütte ja konditsioneeriga, aga kodus hakkavad aknalauad otsa saama ja mujal on neil liiga pime.Amarüllis on minu jaoks ka suhteliselt uus asi, kunagi mul on vist üks olnud, aga see oli maalelamise esimene talv, kui meil elutoas kippus vahel sisetemperatuur alla nulli minema ja selle talvega sain lahti enamusest troopilistest taimedest. Ehk läheb seekord paremini. Värv on imekaunis.
Täiesti uus tegelane, korallmari (kui otse Korallenbeere saksa keelest tõlkida, ladina Ardisia crenata). Vaatame.

Hetkeseisuga vedeleb kogu see ilu mul töö juures, koristaja "rõõmuks" suuremalt jaolt kabineti põrandal. Näis, mis edasi, mis koju, mis jääb tööle.




4 kommentaari:

  1. Minu poolt ka palju-palju õnne!
    Aga lillede koha pealt: jõudu!
    Visadust, sitkust, palju raha, ilusat elu ja tervist!

    VastaKustuta
  2. Õnne, jätkuvat tahtejõudu ja elurõõmu!

    interflora florist on naljatilk...

    VastaKustuta
  3. See eeeee.... peaks olema üks bromeelialine. Kuna pilt ei lähe suuremaks, ei näe täpselt õit, aga vist on Aechmea fasciata, vist on eesti keeles ehmea, kontrolli. Teisel pildil, kus on see Interflora kimp on taimed nii väikesed, et ausalt ei saa aru, millega tegemist, aga laiali on ta juba kuukinga pärast vaja võtta
    Mde, Trummi blogil on vale pealkiri

    VastaKustuta
  4. Hortese kodulehe järgi said tundmatud tuvastatud, ekmea ja vriisea. Mõlemad kirjade järgi tublid kontoritaimed, nii et sinna nad ka jäävad. Kodus lihtsalt pole enam toataimedele kohta. Õigemini kohta veel leiaks, aga valget kohta küll enam mitte.

    VastaKustuta