26. detsember 2009

Jõuluistutus

Täna jõudsin lõpuks ometi niikaugele, et lammutasin Interflora korvi laiali. Süda valutas küll, õitsvaid asju ei tahaks eriti ümber istutada, aga ega valikuid palju ei olnud. Interfloristi vaimusünnitist laiali lammutades lõrisesin nagu algaja vampiir, sest taimed olid lihtsalt pottidest välja löödud, korvi topitud ja natuke hallitamakippuvat sammalt vahele pressitud. Sammal koos hallitusega lendas saunaahju, kuukingal oli õnneks pott alles jäetud ja ümberistutamist seega ei vajanud. Uued potsikud said seega vriisea, jõulukaktus ja kolm hüatsinti, mis selles segases koosluses õitsema ei läinudki. Kaktus õitses, nadilt küll, ehk elab siiski selle õitsemise ajal ümberistutamise üle. Sama lugu vriiseaga. Õitsema ajatatud hüatsintidel aga peaks puhkeperiood tulema, võib-olla poleks vaja olnudki istutada. Huvitav, kas samad hüatsindid võib pärast aeda toppida või on need mingid eri sordid?
Muidu on aga imeilus, lund on palju ja tuleb juurde. Kodunt väljas pole kolm päeva käinud, kui lumelükkamine ja puudetassimine välja arvata. Külas pole ka keegi käinud. Väga rahulikud ja lumised jõulud.

2 kommentaari:

  1. Ilusat vana-aasta lõppu!

    Hüatsindid istutasid õigesti, kuivas nad tohletaksid lihtsalt ära. Kui nad ka õitsema ei lähe, lase neil nii kaua potis olla kuni näitavad kolletamise märke, siis ära enam kasta, pane veidi jahedamasse ja augustis istuta mulda. Üldiselt ei talu hüatsindid sügis-talvist niiskust ja tahavad talvituda kuivas mullas, seepärast soovitatakse mullapind peale õue istutamist katta kas kile, tõrvapapi vms. vett mitte läbilaskva materjaliga.

    VastaKustuta
  2. Aitäh nõuande eest ja kaunist aastalõppu sinnakanti ka :)

    VastaKustuta