18. detsember 2009

Temperatuur

Lõpuks ometi õppisime vist ahju kütma. Ilmselt eelnevatel päevadel minusugune hüsteerilisest tulekahjukartjast linnatüdruk lihtsalt pelgas piisavalt puid ahju toppida. Aga sellise välistemperatuuri juures ikka 1-2 ahjutäiega ei küta suurt midagi.
Eile sai süda kõvaks tehtud ja praktiliselt õhtu läbi tuld ahjus hoitud. Tagajärg: hommikul Lepatriinu akna taga -21, köögi akna taga (kust sein külma sisse ja sooja välja hingab) -17,9 ja elutoas 19,6 kraadi plusspoolel, eilehommikuse kolmeteistkümne plusskraadi vastu.
Kaks korda päevas ahjukütmisest ei tule meil siiani suurt midagi välja, pliidi alla hommikul ikka tuld teeme, aga kell viis üles tõusta ja ahje kütma hakata ei viitsi küll keegi.
Aga väljas oli tegelikult imeilus, päike paistis ja lumi sillerdas.
A soojustamise kohta saadetud hinnapäringutele ei vasta endiselt keegi...

1 kommentaar:

  1. see on jah jama. ma kunagi olen pidanud niimoodi kütma, elasin tollal kalamajas sellises nurgapealses korteris, kus saepuru oli seina vahelt ära vajunud ja temperatuur sellele vastav. siis ühel talvel oli nii külm, et ma sättisin õhtul puud ahju ette valmis, ärkasin hommikul kella 5-6 vahel, panin tule alla ja läksin tagasi magama. siis kui õigel ajal ärkasin, oli vaja segada ja enne kodunt lahkumist siiber kinni panna. aga ega see normaalne küll polnud :)

    VastaKustuta