13. oktoober 2008

Teetöödest ja muust

Laupäevane laussadu asendus pühapäevaks õnneks kuivema ja kohati lausa päikeselise ilmaga. Sai üle tüki aja aiale tere öelda. Ja ka roosid said kohe hommikul mitmeid mullakärutäisi juurestiku kaitseks. Ära lõigata ei raatsinud küll midagi, inglaste ilmateade annab kaheksa päeva ette ja see on kuni järgmise esmaspäevani stabiilne, öösiti +8 ja päeval +11.
Tänu sellele suhteliselt stabiilsele temperatuurile on õide puhkenud ka ülejäänud gladioolid. Ja tundub, et ka mõned päevalilled kavatsevad siiski õied lahti saada. Õitsevad ka osad roosid, aga need, mis teist korda sel aastal õitsema ei hakanudki (nagu Rote Flamme), ei moodusta ka õiepungi (mis tegelikult on hea).
Peale muldamise lõpetamist tõotasin endale pühalikult, et ei ühtki floribundi ega teehübriidi rohkem...suure tõenäosusega kestab see lubadus kuni kevadeni.
Kuna roosidele mullakühveldamisest olid lihased soojad, jätkus kühveldamine killustikuhunnikus. Mehed olid garaazi sissesõiduteega natuke liiga kokkuhoidlikud olnud ja see tuli laiemaks teha, samuti vajasid killustikukalluri poolt sisse vajutatud rööpad täitmist, see raskete koormate vedu on alati üks nokk-kinni-saba-lahti tegevus, pool koormat läheb tekitatud aukude täiteks. Ja päeva lõpuks enne päikese loojumist jõudsin pinnasetihendajaga kogu kupatuse veel kinni ka lasta. Minu andmetel on selle riistapuuga töötamine naistel küll üldse keelatud, aga võrreldes killustiku kühveldamisega oli vibra juhtimine nagu lapsevankriga jalutamine.
Kirsiks tordi peal olid muidugi tööriistarendi meeste ammulivajunud suud, kui ma reedel teel välisministeeriumist vastuvõtult koju blondide lokkide lehvides rendifirma uksest sisse jalutasin ja küsisin, kas nad vibraatoreid ka laenutavad...

7 kommentaari:

  1. Tänavu ei taha tõesti need õuetööd kuidagi lõppeda. Ilus, pikk sügis. Pool aeda õitseb veel meilgi.
    Aga Sa ka oskad muidugi küsida:), Kas need mehed iseend appi ei pakkunud?

    VastaKustuta
  2. Su gladioolid on nii ilusad, et ma juba mõtlen, et äkki loobusin neist ilmaaegu. Oh, ma parem ei mõtle enam...:, saaks sellegagi hakkama, mis olemas on.

    VastaKustuta
  3. Nii kenad gladioolid. minul gladioolid juba ammu õitsenud ja ka üles võetud. Ja tänu selleaasta vihmasele suvele oli õitsemine ka kehvavõitu. Õied olid nagu märjad röötsakad. Roosid ka veel muldamata - äkki homme jõuan.
    Mis tööriistarendi meestesse puutub - siis mu meelest nad seal kõik vahivad naisi nagu kuu pealt kukkunuid, kes nende arust ei oska tööriistadega miskit tarka peale hakata. Ma käisin reedel pöördlaserit laenutamas - siis küsiti kah esmajoones, et kas ma üldse oskan selle riistapuuga ümber käia ja mida ma üldse sellega teha tahan :D. Seletasin siis üksipulgi lahti kuidas ma milleks ma seda kasutada kavatsen. Siis jäädi rahule.

    VastaKustuta
  4. Enne kui mehed kõnevõime tagasi said, jõudsin ma täpsustada, et ma siiski pinnasetihendajat mõtlen :). Aga see tõõriistavärk sõltub poest-teenindusest ja igaühe rikutuse astmest. Üldine reegel on see, et mida professionaalsem on pood, seda vähem nägusid tehakse. Näiteks Stokkerist ja Harju Elektrist võib ainult positiivseid kogemusi teha ja ega sel Keila tööriistarendil ka muidu midagi viga pole.
    Aga nood kingiks saadud gladioolid, mis väga hilja, juuni algul mulda said, tänu sellele vist augustivihmadest rikkumata jäidki, et tollal neil polnud isegi õiepungi veel mitte. Kui nüüd õnnestuks ka mugulad ületalve säilitada, see on probleem, tänu millele olen sellistest asjadest seni hoidunud, mis tuleb talveks üles võtta. Pole sellist hoiuruumi, igal pool on kas liiga soe või liiga külm.

    VastaKustuta
  5. icccc :o))
    aga see meeletu töö hulk ühel päeval - kuidas Sa küll jaksad?

    VastaKustuta
  6. Ilusad on need gladioolid tõesti. Mul ka üks sort alles hakkab õitsema. Vandohla. Tundub, et järgmiseks aastaks vist võtan mõned kollased ka. Nii ilusad ikka

    VastaKustuta
  7. Jaksan tanu sellele, et vahepeal nädal aega istun...tänagi numbrite vahtimisest silmad siiruviirulised. Ja killustikurindel olid õde ja traktor abiks.

    VastaKustuta