6. oktoober 2008

Oktoober aias

Kohhiatega mul eelmisel aastal ei õnnestunud, sel aastal panin potti. Aga et neil nii ilus sügisvärv on, oli mulle meeldivaks üllatuseks.


Põõsasmaranatel aga kestab suur suvi edasi.
Päevalilled kipuvad katusele, aga õitseb ainult paar õit, ülejäänud pungad ilmselt ei avane.
Puishortensia Annabelle oleks pidanud kevadel maha lõikama, aga jäi tegemata. Sellest hoolimata on õiepalle palju.
Dekoratiivkapsast tegid teod värvilist pitsi.
Selle vahtrapuu ümbert sai lepa- ja toomingavõsa ettevaatlikult eemaldatud, puuke ise oli pikk ja peenike nagu makaron. Pärast valguse kätte jõudmist on ta minu meelest paari aastaga 3x suuremaks kasvanud, kuigi jah, raske lapsepõlve tagajärjel pisut ühele küljele kiivas.
Kressikuhil hakkab ära õitsema ja saared on raagus...


Aga begooniatel ja surfiiniatel pole kalendrist veel sooja ega külma.

Sel nädalal siiakanti veel öökülma ei lubata.

Posted by Picasa

6 kommentaari:

  1. Oi, ma sain jälle targemaks. Aitähh! Polnud enne hekiks pügatavast maltsast kuulnudki. Kuigi ma ei kujuta ette, kuivõrd otstarbekas on üheaastane hekk? Mis teie nende kohhiatega teete?
    Aga sarnane maltsaline on mind rannas adruvallis võlunud, just sügiseti, kui ta on täis kollaseid, punaseid ja rohelisi viljamügarikke.

    VastaKustuta
  2. Sul seal suvisem kui minul, täna hommikul jälle katus härmas ja koera joogikausil õrn jääkirme peal. Aga maasikad õitsevad, korjasin jälle pea kruusitäis, natuke maitsetumad kui muidu.

    VastaKustuta
  3. Meil pole ka veel öökülma olnud, kuigi näen, kuidas ta all orgudes tegutseb. Ja õitsevad ka veel maranad, maasikad, palju püsikuid ja suvikuid.
    Arvan, et see vaher muutub varsti üleni kaharaks, oleneb peamiselt sellest, millisest ilmakaarest talle valgust ja ruumi juurde tekitati. Aga mõni puu ongi huvitav just omapärase ja veidi kõveriku võra poolest

    VastaKustuta
  4. Katale: mis nende suvikutega ikka muud teha kui vaadata :). Terrassil on ilus, päris küpressi ei riskiks potis kasvatada.
    Hilisele: see-eest tuleb meil ka kevad kaks nädalat hiljem kui 40 kilomeetri kaugusel pealinnas.
    Muhedikule: vaher sai valgust juurde lõuna ja edelasuunalt ja juba kasvatab sellesse kanti oksakesi, nii et küll ta kosub. Sirgeks end vaevalt tõmbab, aga nii ongi huvitav.

    VastaKustuta
  5. Ka meil siin saabub kevad vähemalt 2 nädalat hiljem kui 25 km kaugusel Tartus ja see on hea, sest me lilled-puud tavaliselt ei kannata ka kevadiste hiliskülmade käes. Vegetatsiooniperioodi pikkus on üle-Eesti enam-vähem sama, vaid külmakahjustuste oht on meie aedades väiksem

    VastaKustuta
  6. Hmmm, mind kummitab aina rohkem see, kus Sa elad, Thela. Mina ka Tallinnast ida poole 40km, poolsaarel. Aga siinsel ja naaberpoolsaarel mulle sellist maja küll ei meenu. Ega ma muidugi kõiki võsataha peitunud kauneid kohti ka ei tea. Igatahes arvan, et eriti kaugel me üksteisest asuda küll ei saa. :o))
    Kui Sul on soovi täpsustada, võid kirjutada kiisu_kata@hotmail.com

    VastaKustuta