14. aprill 2013

Õhtupalve

Kallis Päike, palun tule ja tee see ilm natuke soojemaks. Ma ei palu üldse enese, vaid oma ilusate taimede pärast. Neil on toas liiga pime ja liiga soe, kui ma saaksin nad kasvõi päevaks õue viia (sest riiulitel on rattad all), oleks seegi abiks. Istikud on võimsad ja elujõulised, elutoas õitsevad varsakabjad ja murtudsüdamed, ja kui asi paremaks ei lähe, õitseb mul paari nädala pärast magamistoas paarsada siberi iirist, kes viskavad praegu lausa silmnähtavalt kasvada. Ma lepin sellega, et elutoa temperatuur on taimede pärast tõmmatud 16 kraadi peale ja ma istun arvuti taga villases kampsunis ja kahe paari sokkidega, aga hädasti oleks valgust juurde vaja.

9 kommentaari:

  1. Palvetame kõik - ühtsuses peitub jõud!

    VastaKustuta
  2. Natuke nõidust on alati asjale kasuks. Juba kontides tunda, et läheb soojaks ja päike piilub ka pilvede vahelt.:)

    VastaKustuta
  3. Äkki tulekski odavam korraldada majas üks tõeline jahetuba led-valgustusega taimeriiulitega kui klaaskasvuhoonet kütta. Tegelikult vist kuluksid mõlemad ära ja küllap järgmisel kevadel on praegused kimbatused vaid (armas) mälestus. Seniks aga polegi muud kui pilgud lootusrikkalt päikese poole.

    VastaKustuta
  4. Aga vii nad kasvuhoonesse ja pane ööseks peale mitmekordne katteloor. Kui päeval püsib seal +5C, pole vaja katta, aga ka päeval tuleb peale passida, millised seal need sooja-, külmakraadid on. Kui Sa nad välja viid pimedast ruumist, pead hoidma taimi päikesepõletuse eest, ka varjutamiseks sobib katteloor hästi. Kui tõesti ähvardab öösel suure külmaga, saad ju kiiresti tagasi tassida.

    VastaKustuta
  5. Läksidki täna õue. Õnneks oli selline pooleldi pilvealune ilm ja kasv tuli nagunii seisma panna, võhumõõgad juba 30 cm pikad. Norrakate yr.no lubab plusspoolel olevaid öid ja päris maas kastid ka ei ole. Kasvuhoone on täis, jahetoad on täis ja järgmisel nädalal tulevad hortensiad...

    VastaKustuta
  6. jah, aga jälgi, et need päevased-öised temp.kõikumised väga suured poleks, Sa oled nad toas ära hellitanud

    VastaKustuta
  7. käed-jalad tööd täis. Päikest siis!

    VastaKustuta
  8. mde, ma plaanin ehitada valgustorudest (või siis pirnidest)-jubinatest-fooliumist ja miskist lauajupist taimevalgustid. mul kül mure palju väiksem - lihtsalt miski pisikööiviljanduse ettekasvatamine, aga ka seda ei tahaks raisku lasta. samas muidugi kui nad sul seal soojas veel valgust ka korralikult saavad, siis tuleb seal tõeline lillepidu :)

    VastaKustuta