16. aprill 2013

Koleaeg ja kiireaeg

Tundub, et ühine õhkamine päikese poole toimis. Taimed kolisin esmaspäeval suuremalt jaolt õue,sest yr.no lubab plusskraadides öid kuni esmaspäevani. Siis võib öösek külmaks minna, aga neljapäeval toon katteloorirulli koju. Kuna ma siiamaani pole põhimõtteliselt midagi katnud ega varjutanud ehk mis kasvab, see kasvab, siis polnud kodus ka ruutsentimeetritki katteloori. Aga nüüd on paraku vaja, taimeriiulid on küll mööda majaseina, mis omakorda peaks soojust akumuleerima, aga parem on mitte riskeerida.
Õues on endiselt koleaeg. Kus pole lund, on pori või vesi. Jalutada saab ainult ümber maja, kuhu M üleeelmisel aastal aiateed ehitas, olgu ta selle eest tänatud. Miskipärast meeldib ka koertele mööda teed jalutada, seetõttu on poriseid käpajälgi vähem kui varem.
Kutsika kohta on muidugi eritingimused. Kaal reedel vaktsineerimise ajal 17,5 kilo, aga peas kutsikaaju. Eelmisel nädalal õppisime kraanikausialust kappi avama, nii lahe on prügikasti sisu köögipõrandale laiali sorteerida, jee. Viimastel päevadel ära söödud kaks nõudepesulappi, mopivars, kastekann, mille ma kogemata ripakile jätsin, ja ilmselt M viimased sokipaarid.
Et jumala eest igav ei hakkaks, sündis teine küülikupesakond, 10 tükki.

8 kommentaari:

  1. "Jõudu" soovida kõlaks Sulle ilmse mõnitamisena, kui tegemist niigi palju. Allpoololevad taimeriiulitega vaated meeldisid mulle väga, endal samuti kevadeti suht sarnane seis. Koerake on nunnu, mis siis, et kurja teeb;)

    VastaKustuta
  2. jõudu soovin ikkagi! ja rahulikku ättitjuudi :)
    kule, a kas neile köögikappidele need lapselukud ei sobi? :) kui sul on kaheukseline köögikapp, kus on juhuslikult klassikalised nupud ees, siis sobiv lukk on isegi rõõmu kaubamajas müügil, ei pea kusagile peentesse kohtadesse otsima minema.ja üldse, tegelt tasuks õnnelik olla, et ta sul mööda riiuleid üles ei taha ronida :)

    tahtsin juba varem küsida, kas sellised riiulid on kusagil vabalt ka saadaval?

    ja ma küll juba sain aru, et seda teite auulis ilmselt ei sünni, aga tegelikult on küülikupraad imemaitsev. ma ajan teisi mööda eestit tikutulega taga ja käin lõunaosariikidest jaopärast toomas...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. See kutsikas ronib mööda riiuleid nagu ahv. Köögikapi ukse panin esialgu juuksekummiga kinni, toimib. Riiulid ostsin kasutatuna Tähetorni 21 asuvast kasutatud kauplusemööbli laost, aga kas seal neid veel on, ei oska öelda. Olen väga rahul, kerged ja suurte ratastega, väga lihtne on neid liigutada.
      Küülikupraadi sööme me ka hea isuga. Ostame Maximast :D

      Kustuta
    2. hih
      aitäh, lähen vaatan
      aaa....heeee :)

      Kustuta
  3. Eks mis kellelegi huvitav on ... :) meie noorloom tassib ka kogu solgihunniku sisu tagasi koduukse ette ritta. Päris hea meel, et selline ilm meil praegu: sopastel aegadel külalisi eriti ei käi. Jube piinlik oleks

    VastaKustuta
  4. Väga tore lugemine, kommentaarid ka:) Meil ootab see koleaeg veel ees. Sulab, aga lund on ikka veel väga palju. Pori me ilmselt ei näe, kamar on roheline, aga pealeastumist sulanud paigad veel väga ei kannata. Kiiret pole veel kuhugi :)

    VastaKustuta
  5. Oi, mul on küll juba koledasti kiire - kõik kohad karjuvad mu järgi ja 2-nädalane puhkus aina kulub...

    VastaKustuta
  6. Kole ja kiire on tõepoolest, isegi mul.

    VastaKustuta