21. aprill 2013

Kevade tulemine

Sel aastal on küll mulje selline, et kevad viskas lumeteki pealt, avastas kalendrit vaadates, et on sisse maganud ja asus erakordse innuga tegutsema. Suurveest sel aastal pääsesime, lumi otsekui auras ära. Tiik on küll ääreni täis ja ajab natuke ülegi, aga teed on läbitavad ja naabrid ei upu.Lund pole enam kusagil ja lausa imelik on mõelda, et veel esmaspäeval asjatasin taimekastidega põlviniulatuvate hangede vahel.
Pool aeda koristasin eile püsikupealsetest ja muust sodist puhtaks, teine pool on tegutsemiseks veel liiga porine. Ega rohkem poleks jõudnud ka. Kuna norra ilmateade lubas öökülma, sai taimekastid tuppa tassitud. Hommikul polnud hallast küll märkigi, aga parem karta kui kahetseda, sest kõik säästud on ju nendesse pottidesse istutatud. Tuppa jäävad igaks juhuks kuni homseni, sest ka tänaseks ööks lubatakse kahte miinuskraadi enne päikesetõusu.
Rõõmuga avastasin, et pottidega peenrasse talvituma pandud ümaralehine alpikann on kenasti ärganud ja õitseb. Aru ei saa ma aga sellest, et ta õitses ka sügisel, õitsebki kaks korda aastas?
Võrkiirise ja krookused on nii tihedateks puhmikuteks kasvanud, et vajaksid vist lausa harvendamist.



Valevlill, eelmise aasta uustulnuk Inglismaalt
Lumeroosidest aga ei ole jälgegi. Rohkem ei proovi ka. Kui ikka mõni liik mitmekordsest proovimisest hoolimata aias ellu ei jää, järelikult talle miski ei sobi ja pole mõtet raha raisata.

Kutsik sai eile neljakuuseks, kaalub paarkümmend kilo ja ulatub igale poole. Eile külas käinud naabrid naersid, et meil oleks nagu väikelaps majas, kõik asjad lae alla tõstetud ja kapiuksed kummidega kinni. Eks ta ongi väikelaps, ainult et neljajalgne ja karvane. Peenrad ja taimed teda õnneks väga ei huvita, palju toredam on teiste koertega hängida ja pererahvast ning külalisi kiusata.


6 kommentaari:

  1. Must lilleke on kõige ilusam!

    VastaKustuta
  2. Lumeminek oli jah rutuline, mul on praku vett rohkem kui eelmisel kevadel. Näis, kuidas ära läheb.

    Võrkiirised on väga ilusad, seda enam kui neid rohkesti on.

    VastaKustuta
  3. selle esimese lause peale tahaks kusagil "like" vajutada :))).

    a meil on 2 hommikut järjest heinamaa hallavalge olnud, nii et vähemasti meite auulis on küll öökülm olnud.

    ja aru ma ei saa, miks ikkagi peavad kõik just mu lemmikkoera võtma...s.t. ma ikkagi üritan endale kindlaks jääda ja praegu veel "ei" öelda endale :).

    VastaKustuta
  4. Aga meil on aias veel paaris kohas lund :) Ja täna käisime lähedalasuvas väikelinnas, ka seal on teda aedades veel piisavalt. Järv on jääs,aga öökülma pole siiani olnud, ilmselt ei tule ka:)
    Kuts on ilus, aga ma targu eriti ei kipu teda vaatama, mine tea, mis hullud mõtted veel pähe võivad ronida :D

    VastaKustuta
  5. Öökülm oli, aga päike ja liblikad ka. Asjad on kenasti tasakaalus. Mis huvitavad teravate õielehtedega krookused need võiks olla?
    Preili jasmiiniõieke kasvab veel kiiremini kui lilled, uskumatu, alles oli 7 kg.:)

    VastaKustuta
  6. Ümaralehine alpikann õitseb üldiselt ikka varakevadel, miks ta Sul sügisel õitses, ma küll ei tea.
    Minul teda ikka veel ei ole. :( Endises tööaias oli, nuuks. Seal tõenäoliselt keegi ei näe ega aima ega teagi, et põõsa all mingid erkroosad õiekesed säravad...

    VastaKustuta