8. märts 2011

Boilerivahetuspäev

Kellele vastla-, kellele naistepäev. Mulle oli boilerivahetuspäev ja sissetuleva vee filtriploki vahetuspäev ka. Boileri ostmine oli tsirkus omaette, ega siis pole nii, et lähed ja ostad. Kõvasti sai eeltööd tehtud ja keraamilise küttekehaga Atlanticu kasuks otsustatud, aga otsusest üksi oli vähe. Algul üritati mulle FEB-s (torumees soovitas sinna minna) ühte teist boilerit müüa (küll kõvasti odavamat), aga kui ma jonnima hakkasin, oldi lõpuks nõus ka kallimat boilerit laost tellima. Nii et käia sain kaks korda, reedel ja esmaspäeval. Vähemalt selleks ajaks, kui torumees täna kohale jõudis, oli boiler olemas. Töö läks kiiresti ja korrektselt nagu selle mehe puhul ikka (aitäh veelkord soovitamast, Deia) ja peale lõunat jõudsin isegi tööle, kus õnnestus natuke isegi naistepäevaga tutvust teha mitmete toodud tulbikimpude näol.
Soe vastlapäev, soe kevad, ütleb rahvatarkus seinakalendrist. Täna on temperatuur püsinud päev läbi nulli peal, kas see tähendab siis ei soe ega külm? Vähemalt paistis viimane tund aega päike. Koju sõites otse silma, nagu tavaliselt.

5 kommentaari:

  1. Tegus päev Sul siis, ilusat vastlanaistepäeva siis takkajärgi. Üks kordaläinud päev pidi ka olema pidupäev :DDD
    A ma nüüd uuditsen - missuguse atlanticu ostsid, kas classic, advanced (need magneesium anoodiga) või titaan anoodiga premiumi? Mul nimelt ka uut vaja, praegune 93-ndal ostetud hirmodav ? firma fismar ja see magneesiumanood tegi vee haisvaks, nüüd juba üle 10. a. ilma anoodita ja kardan, et vot-vot annab otsad (no nii hea polevat isegi parim, mis 20.a. vastu peaks)ja olen ka vaadanus atlantic premiumi, aga ei tea, kas see titaan ka meie veega (on küll ka 2x veefiltrisüsteem vahel)reageerib?
    Mul veel see kuramuse häda, et mahub ainult 100l horisontaalne ja tänu suurele veetarbimisele täisvõimsuse peal.

    VastaKustuta
  2. Olen oma Atlantic Classic'ul pidanud juba kaks korda küttekeha vahetama. Arvan, et viga on pidevas EE Jaotusvõrgu pingekõikumistes. Loodetavalt stabiilsema elektrivarustusega kohtades seda jama ei ole.

    VastaKustuta
  3. Mul samalugu, mahub ainult 100l horisontaalne ja muuseas see 100l horisontaalne Atlantic on väljast kõvasti suurem kui eelmine 100l Isea, ilmselt paksem isolatsioonikiht. Aga ostsin selle kallima Premiumi. Muljeid jagada teisel päeval on ilmselt varavõitu.

    VastaKustuta
  4. No seda, kas vee maitse või lõhn muutub, saab kohe teada kui paar päeva seal vesi kuumas, kuigi vaevalt teil seal vesi niipalju rauda (jm lõunapiirkonnale iseloomulikke sisaldisi) sisaldab, aga ise sellega hädas olnuna (ma ei saanudki selle veega kunagi hambaid pesta, jube maitse jäi suhu, kasutasin keedukannu vett), olen ka põhjapoolses piirkonnas (kus ei ole Ülemiste puhastatud vett)tundnud selle magneesiumist anoodi maitse.
    Aga Hundi ulule - egas meilgi see vool stabiilsem ole, viimasel ajal küll asi tublisti paranenud, ei usu, et küttekeha sellest läbi, vast vahetati anoodi? või ongi need keraamilised küttekehad viletsamad?

    VastaKustuta
  5. Su viimase aja tegemised ka mingist imelikust sarjast, et ega üks teiseta jää jne:) Aga nüüd on see-eest uus vesi ja uus soe majas.
    Ma arvan samuti, et iga edukas päev on pidupäev

    VastaKustuta