2. veebruar 2010

White f****ng s**t

Pealkiri siis Trummi eilsest kommentaarist ja tõesti pisut tõlkimatu. Just täpselt ma täna hommikul mõtlesin, kui köögiaknast kuuri ette tuisanud poolemeetrist lumehange nägin. Selleks, et kuur-garaazis ööbivateni autodeni pääseda, tuli sellest läbi kaevuda ja seda tegi põhiliselt Lepatriinu. Mulle käib suur käsisahk natuke üle jõu, labidaga võin vehkida. Ega ma pole arsti käest julgenud küsida ka, kas ma ikka võin puid tassida ja lund lükata, sest siiamaani on iga pärimise kohta end natukenegi füüsiliselt liigutada küllaltki kategooriline ei kõlanud. Samas nagu ise ei suuda paigal olla ja lödiks muutuda, pisut piinlik ka, kui ainult teine rabelema peaks. Viimasel kahel päeval siiski nats murelik, õmblused paistes ja veritsemas,stress, külmetamine, pingutamine, mis iganes.
Eilne seinaservade soojustamine vahuga kah eriti õnnelikuks ei teinud, sest seina lahti võtnud sellid fikseerisid fakti, et soojustust, mille paigaldamise eest ma 2004.aastal kopsakaid summasid maksin, lihtsalt ei ole. Kohati pole peale tuuletõkke üldse suurt midagi. Ja kui sein koosneb siseviimistluse vineerist, puitkarkassist, tuuletõkkest ja voodrilauast, siis vist tõesti ei ole mõtet loota, et ta 25-kraadise külmaga sooja peaks. Sellega ei saa praegu ka midagi teha, lund on liiga palju ja raha liiga vähe.
Tööle me siiski saime, suure teeni ulatuva 300-meetrise lõigu läbisin parketimaasturiga esimese käiguga, Lepatriinu pisikesel Peugeot-l, mis jälgedes tuli, olevat sellest hoolimata lumepilved üle katuse lennanud, õnneks kinni ei jäänud. Häda korral oleks tulnud Lumehelbeke tööle panna, aga selle oli meie kulul laiutav naabrinaine, kes ise lund lükata ei viitsi ja nahhaalselt meie parkimiskohti kasutab, kinni parkinud.
Näis, kuidas kojusaamisega lood, labida võtsin igaks juhuks kaasa.

5 kommentaari:

  1. Mu sõbranna, kes üksiku naisterahvana oma maja juures ehitus- ja remondimeestega ise maid peab jagama, on ka petta saanud. Ei oska kõike üle kontrollida, kas tehakse nii nagu vaja. Alles pärast tulevad vead välja.

    Kui me ise maja hakkasime ehitama, siis mees ostis ja luges palju ehitusalaseid raamatuid. Ma veel imestasin, et milleks, ega sa ise ehitama ei hakka. Aga need teadmised tulid väga suureks kasuks, et ta oskaks ehitajate tööd jälgida ja kontrollida. Südametunnistus on paraku töömeeste hulgas nii mõnigi kord defitsiit.

    VastaKustuta
  2. Ma ütleksin, et töömees on pea alati niisugune sulane, kellel puhta ükskõik milline on lõpptulemus. Kui Sa ise oled tast targem ja sunnid teda alt üles enda poole vaatama, siis ta ehk suure hirmuga teeb midagi rohkemat, et oma palk kätte saada. Minul tegid nad mitmed korrad oma kuludega tehtut ringi.

    Thela, ma usun, et lõpptulemusena saad Sa oma maja ikkagi soojaks. Sa maksad küttele rohkem kui maksab see vatt. Uuri elu ja ümbertegemise hindasid. Kui tegu ühe seinaga, ehk elad selle hoobi ehk kuidagi üle.

    VastaKustuta
  3. labidas on mul ka autos. lauba läks seda vaja ka läänemaal - üks onu oli teelt välja sõitnud

    VastaKustuta
  4. Sa pead ikka end ja oma õmblusi säästma. Küllap Lepatriinu hakkama saab selle rookimisega, või siis palkate mõne külajoodiku vahel appi. Praegusel ajal küllap teevad ka ühe suure õlle hinna eest rõõmuga töö ära.

    VastaKustuta
  5. Kata, meil onkahjuks selline küla, kus pole ühtegi töötut, veel vähem ühtegi joodikut. Naaberkülas kah mitte. Sellepärast ongi alati nende raskete füüsiliste asjadega probleem, mitte kedagi pole appi kutsuda, isegi raha eest ei ole nõus keegi tulema.

    VastaKustuta