26. veebruar 2010

Kummalised lood

Eeskoja laest tilgub vett. Oleks veel kuidagi arusaadav, kui selle kohal oleks lumine katus, aga ei ole. Teine korrus ja tuba on. Kus ei ole mingit vett. Mingit toru laes ka pole. Müstika.
Vett imbub ka Lepatriinu toa aknapaledest. Sissepoole.
See, et meie sissesõidutee siiamaani lahti lükkamata on, on selle kõrval kökimöki. Vallast öeldi täna, et ups, ilmselt jäi meie ja veel kolme majapidamise sissesõidutee lihtsalt traktoristil kahe silma vahele. Homme lubati tulla ja lükkamata tee tõttu käimata jäänud prügiauto pidi tulema järgmisel nädalal. Kui aega saab.
Vahepeale jäi kaks tööpäeva ja seega kükitas Lepatriinu pisike prantsuse pesukott lihtsalt kaks päeva kuuri all, tööl käisime Hondaga. Ma pakkusin küll, et paneme CRV-le köie taha ja teeme Peugeot´-st kelgu, aga Lepatriinu miskipärast ei tahtnud. Selle asemel võttis labida ja lükkas ihuüksinda eile kakssada jooksvat meetrit autoteed labidaga puhtaks. Eesti naise jõud võrdub x hobujõudu. Sada viimast meetrit enne suurt autoteed sai aur otsa ja teele välja ikka ei saanud. Mismoodi ta ennast täna peale seda tundis, ma parem ei kommentaari. Hetkeseisuga on elus, aga magab.
Järgmiseks talveks katsun Lumehelbekesele saha hankida. Siis ei tule kindlasti siinkandis vähemalt kümme aastat lund maha. Seesamune sündroom, et kui sul on vihmavari kaasas, siis ei hakka ju iial vihma sadama. Ja vastupidi.

10 kommentaari:

  1. Ma nüüd nii täpselt ei tea - aga kas selle sahaga ei kaasne ka ulatuslikud ümberehitustööd auto sisemuses? Sahka on vaja ju kuidagi ka juhtida - nu üles ja alla tõsta jne - ega seda ju siis nööriga teha ei saa, vaid ikke auto salongist miski kangi või nuppudega. Aga see ainult minu arvamus.
    Aga miks te oma murutraktorile sahka ei osta? Minu mäletamist mööda on su traktor samasugune nagu meil ja sellele sahad täitsa olemas. Mees tõmbas talveks rehvidele ketid ka ümber - ja meie tänav on kenasti puhas - kui pidevalt sellega nügida, siis hoiab tänavat puhtana küll. Nii suure võimsusega ta loomulikult pole kui traktor - aga Lepatriinu elu läheks tunduvalt kergemaks :DD

    Aga laest tilgub teil ma pakun, et kondensvesi.

    VastaKustuta
  2. ah veel - ära seda prügiautot väga igatse- meie tänavas täna käis ja kuna parajasti sulas - siis see suur elukas keeras tänava ikke niikorralikult pahupidi, et mitte ainult mina oma autoga ei istunud kinni - vaid ikke teised ka :DD. Nii me siis nügisime vastastikku autosid sellest pudrust välja :D

    VastaKustuta
  3. Meie koolis on sama lugu - miljonite eest renoveeritud mõisasaali lagi tilgub (väljanägemine on juba väga kole seal kroonlühtrite vahel). Saali kohal on teine korrus koos klassidega. Ju siis on lumi/vesi vahelagedes. Nüüd, kui ekstreemsed olud käes, leitakse, et katus on valesti tehtud. 10 aastat tagasi, kui seda katust tehti, ei nähtud miskit viga. See erakordne talv on tekitanud Eestmaal erakorralise olukorra, mis paljude inimeste meelest läheb juba kategooriasse "loodusõnnetus".

    VastaKustuta
  4. Meie murutrakats on mingi odav säästuvariant ja vähemalt ametlikult küll sellele mingit sahka ei müüda ega saa kinnitada. Pole sellist tuttavat osavkäppa ka, kes midagi välja nuputaks ja valmis teeks. Ma ausalt öeldes kahtlen ka, see traktor ei saa märja rohu pealgi mäest üles, mis veel lumest rääkida.

    VastaKustuta
  5. pidage vastu! te olete äärmiselt vaprad, et kõige sellega toime tulete. koerast on üle saadud, küllap saab sabastki.
    aga isiklik lumesahk on tarvilik küll. kas tuleb odavam osta koos lumesahaga aiatrakats või Lumehelbekesele sahk ette konstrueerida?

    VastaKustuta
  6. Neist kahest variandist tuleb odavam osta lumefrees. Mehevennal on paarisaja m tee lükkamiseks nii traktor (mitte murutraktor, väike, aga võimas universaalne aiatraktor) sahaga kui ka 3 suure rammuga poega, aga jäid see talv jänni. Osteti lõpuks lumefrees ja vägagi rahul.

    VastaKustuta
  7. Mina küll seda lumefreesi osta ei raatsi aga vaimusilmas kujutasin ette kuidas ma sellega mööda sissesõiduteed kärutan ja kogu lume naabritele lennutan :).

    VastaKustuta
  8. Vot selle atv ja murutraktoriga lume lükkamisega kaasnebki see, et lükatakse ainult pinnapealselt ja kui siis lõpuks suur (prügi)auto tuleb, on kõik nagu puder ja kapsad. Meil olid lood juba nii hullud bossi sissesõiduteel, et meie igapäevane korralik traktorgi ei suurnud seda atv ja autodega kinnitambitud lund lahti lükata ja suured kütuseautod põgenesid ummisjalu minema. Alles suur, kopa ja tugijalgadega trakats suutis selle massi pinnaseni lahti rookida. Vot seda ma ei tea, kui põhjani selle lumefreesiga hakkama saaks. Sest meil ei raatsitud seda freesi osta, sest peale iga sadu mõeldi, et nüüd niikuinii enam rohkem ei tule. :oP

    VastaKustuta
  9. See vesi on jube salakaval- ega ta sealt välja ei tule, kust sisse saab. Kuskil on mingi pragu ja seda on pea võimatu leida. Ja siis see vesi ukerdab kuskil ja otsib teed, kust välja tulla. Mõtle, kas sul kuskil kõrgemal pole mingit hella kohta. Ja vihma ja tuulega on vesi võimeline isegi vastutuult ja ülesmäge katuse all liikuma
    Usu, järgmised 10 aastat pole teil jälle mingit lund:) ja tegelikult tuleks kohe vallale meelde tuletada, et te ka olemas olete

    VastaKustuta
  10. ma ka kaldun arvama, et kusagilt on lumi sisse tuisanud ja vesi liigub täiesti ettearvamatuid teid pidfi konstruktsioonis ja tuleb siis väga imelikust kohast nähtavale.

    aga see vald... üldiselt selle konkreetse ametnikuga on nii, et mida kõvemat häält temaga teed, seda kindlamini asjad korda saavad. vallavanem on õnneks normaalne, aga teda muidugi pole ka kohane alati tüüdata. kui aga seesama vastutav ametnik jälle niisama muneb, siis alati toimib ülihasti meili saatmine talle nii, et cc on vallavanemale. siis saab kõik jälle imekähku tehtud.

    VastaKustuta