5. veebruar 2012

Külma lagi

Loodetavasti jäi selleks tänahommikune -28,4. Praegu, kella kahe paiku päeval, näitab kraadiklaas varjus -16,3 ja isegi alumise korruse temperatuur hakkab normaliseeruma, olles hommikuselt +12,5 kraadilt tõusnud +17,5 kraadi peale. Magamistoas polnud väga viga, ka hommikul +18,5, aga all ei tahtnud küll eriti olla.
Vähemalt sai M lõpuks aru, et köögi ja tuult läbilaskva esiku vaheline uks tuleb selliste temperatuuriga kinni hoida. Selleteemaline vaidlus on kestnud vähemalt nädala.
Kass igatahes istus  meiega eile vapralt saunas. Mitte just laval, kuigi käis sealgi tiiru ära. Siis sättis end sisse leiliruumi põrandale ja veetis seal vähemalt tunnikese.
Koerad on vapramad, aga nemadki eelistavad lesida põrandaküttel või vaipadel ja kui välja lähevad, üritavad  kõiki nelja käppa korraga üleval hoida. Mis ei tule eriti hästi välja.
Eriti hea tükiga sai hakkama kaukaaslane, kes saabus päevaselt õuetiirult, tagapool paksult jääpurikates. Kui ta köögis üles sulama hakkas, saime aru, et tegemist ei ole veega, ilmselt oli raske koer jalutanud üle biopuhasti õhukese jää ja sinna taguotsaga sisse sadanud. Hais oli tappev. Egas muud, kui elu eest uue märjakstegemise vastu võitlev 55-kilone koer kähku sooja vanni. Vannituba jäi ikka ühte tükki, kuigi ta üritas mööda seina üles ronida ja vähemalt kolm korda vannist välja hüpata. No ei meeldi mu kumbalegi koerale vannis käia, mitte üks põrm.
Amarüllise sametisest pungast aga väljus kaks imeilusat õit.

Nägin hommikul Paldiski Maximas müügil ka valget, aga ei tundunud olevat tark tegu sellise välistemperatuuri juures toataimi transportida.
Pealegi on aknalauad niigi M potsikuid paksult täis.
Aiaettevõtmine aga on üllatavalt populaarsena alustanud ja M peab kõvasti pingutama, et publikuhuvi vääriline olla :D. Pingutab ka. Kodulehekülge on külastatud üle 2300 korra (no sellest pool, kui mitte rohkem, on otsirobotid muidugi), tehtud on juba kümmekond tellimust ja FB-s on 79 fänni. Vist oleme õigel  teel.

4 kommentaari:

  1. Ratsuritäht on ilus ja tee on ka õige valitud.
    Aga kõik see muu ongi Sinu süü, alles Sa siin 22.01 hõiskasid, et päris mokkamööda talv:)
    Normaalsemaks läheb, aga mitte soojaks. Külm on ka veel märtsi alguses. Ära nüüd ütle, et kõik minu süü on, kodus kuulen seda niikuinii:D

    VastaKustuta
  2. Vaene kiisu - tal pidi ikke peris külm olema, et lausa sauna ronis :)
    Ja peniga jamasime meie kah täna. Nii karva teine kasvanud, et mees tahtis ninapealt karvu pügada. Tund aega ajas koera mööda maja kääridega taga - lõppes sellega, et jälle pidin mina selle töö ära tegema:) Tegelikult oleks penilane kah vaja vanni pista ja ära pügada - aga ootan soemat aega:)
    Minu ratsuritäht õitses juba jõulude aegu ära. Ja nüüd kuivatab lehti - kas peaks ta vist puhkama panema?
    Ma ka fänn :P, aga tellima veel ei hakka - vaatame, mis sealt kevadel välja sulamas on.

    VastaKustuta
  3. väga lahe tegelt lugeda :)

    ma ka praegu ei telli... eks kevadel vaatab, mida ja kuidas ma edasi toimetan. midagi pean kokkupole tõmbama, midagi mitte. ja eks selle maa ettevalmistamine on mu jaoks kõige suurem peavalu ...

    VastaKustuta
  4. Loodetavasti oli lagi ära, täna tundus -10 nagu sulailm :) Nädalavahetuseks oleks soojemat vaja.
    Ettevõtmine on vahva ja küllap fänne tuleb aina juurde. Käisin minagi uurimas :D

    VastaKustuta