30. juuni 2016

Mitte ühtegi pakki enam sellel kuul,

tõotasin eile õhtul ja siis avastasin, et ongi kuu viimane kuupäev kohe käes ja homme juba juuli. Kui eelmistel aastatel on tellimuste voog kuskil juuni keskel raugenud, siis sel aastal ei peatunud midagi ka pikkade pühade ajal ja selle nädala kõik tööpäeva järgsed õhtud veetsin pappkastide, kleeplindi, kullerfirmade tellimiskeskkondade ja raamatupidamisprogrammis arveid väljastades. Sel nädalal oli veel kuidagi eriti palju neid kliente, kes avastasid, et ups, nädalavahetuseks oleks kingitusteks taimi vaja ja reeglina see koht, kuhu vaja oli, asus kuskil Obinitsas või Hiiumaal. Kokkuvõttes käive viiendiku võrra suurem kui eelmise aasta juunis, aga see võttis ka kogu tööst vaba aja. Võlguolevaid tellimusi on teha veel pikk nimekiri. Kui iga päev kell üheksa lõpetada, siis ei jõua aeda isegi mitte jalutama, rääkimata millegi tegemisest. Hea seegi, et pea iga päev on sadanud, vähemalt kastma pole pidanud-
Täna hommikul jagasin viimased pakid Smartposti ja DPD vahel, viskasin postkontorisse kinkekaardid, jätsin auto Keilasse ja sõitsin bussiga linna. Kui midagi rasket tassida pole ja asjaajamised vaid kesklinnas, eelistan igal juhul ühistransporti, on mugavam ja odavam. Koju tagasi jõudes oli seekord jaksu isegi aias jalutada. Kui lõunaosariiklased räägivad midagi floksidest, siis meil puhkevad alles pojengid
ja ebajasmiin avab esimesi õisi
See pojeng pole mitte peksa saanud, vaid peabki selline olema. Crazy Daisy esimene õis neljandal aastal. Oh, mulle meeldivad kiiksuga taimed :)
Must leeder Black Lace on mul tõeliseks metsaliseks kasvanud
Õied on desserttaldriku suurused ja lehed lihtsalt imelised. Kahjuks ei jagu seda müügiks kauemaks kui juuni keskpaigani, praegu kõik otsas. Järgmisel aastal lisandub valikusse Black Tower, mida Eestis keegi varem pakkunud ei ole. Kõik hakkavad neid õisi nähes leedrisiirupist rääkima, mind ajab isegi mõte mingist suhkruga joogist iiveldama.
Enamus roose peale pargirooside istuvad ikka veel nagu kuldid rukkis, aga vähehaaval midagi ikka avaneb. Kõige ilusamad on ikkagi lihtõielised. Sweet Pretty, lihtne, konkreetne, ilus.
Suvised moonid isekülvavad end innukalt maja lääneküljel, muidu olen neid ikka välja kiskunud, aga kuna mul eriti aega rohida ei ole, siis sel aastal on nad täitetaimedena täitsa ilusad.
Ja ma nüüdsest kuulutan dekoratiivtaimeks ka naadi, sest see koht ilma naadita oleks veel koledam :)
Keegi küsis kuningosmunda (osmunda regalis) pilti, lähemalt ja kaugemalt, kiigehoidik vasakul on ca kaks meetrit kõrge ja sõnajalg üsna nooruke, vist neljaaastane, neil hiiglastel võtab kosumine aega

Mu aiakäikude lahutamatu kaaslane Aalu tõi mulle hommikusöögiks kirjutuslauale surnud hiire. Öäkk. Mihkel sõi selle koos saba ja karvadega ära, topeltöäkk. Aga nii see elu kasside ja koertega käib.
Juuni sai läbi, tere juuli. Hunnik sabasid lõpetada, Avatud Talude päevaks valmistumine ja natuke tahaks lõpuks ka ise ringi liikuda ja teiste aedu imetleda. Rahutus hakkab kallale tulema.

10 kommentaari:

  1. Peksa saanud pojeng . . . kuldid rukkis . . . :D

    Aga moonid on ilusad - ja isegi moonikuprad! Ja ka naat on ilus, pole tema süü, et ta vahel jalutades valesse kohta ära eksib. Sweet Pretty näeb täitsa oma nime vääriline välja . . .

    VastaKustuta
  2. Meie taks tõi ka hiire ja pani jalgade ette maha. Esimene reaktsioon oli, et väkk, sabast kinni ja hoog sisse. Väga solvunud taks tuli selle raipega tagasi ja näris ragistades seda hiirt ja siis neelas klõnksti alla

    VastaKustuta
  3. Saagi ja jahimehe eraldamine üksteiest on delikaane tema :) ma olen õnnelik kui saan mõlemad majast kuidagi välja pukseerida. Aga naat on tõesti ilus. Kui see vaid paigal püsiks :)

    VastaKustuta
  4. Palju sul rahmeldamist tõesti. Aga aed oma õitega kindlasti kosutab. Aa mulle ka naat õitsemise ajal väga meeldib :)

    VastaKustuta
  5. Kuningosmunda on väga ilus, aga minu aia jaoks ilmselgelt liiga suur.

    VastaKustuta
  6. Aitäh, osmunda pildi eest. Meil ka kass käib koera hiirtega toitmas.

    VastaKustuta
  7. Ostsin Black Toweri eelmisel sügisel Järvseljalt

    VastaKustuta
  8. Tegelikult on kõigil umbrohtudel väga ilusad õied, oskaks nad vaid raamides püsida, teisi taimi mitte lämmatada ja end kõikjale mitte laiali külvata, võiksid nad ju rahumeeli ka peenardes kasvada.
    See on ju tore, kui veebipood täie mürinaga tööle hakkas, edu talle!

    VastaKustuta
  9. Lihtõielised on kuidagi eriti ilusad, olgu siis pojengid või roosid. Kuigi topeltõielistel on oma võlu, kui nad oma kihte ikka lahti rullima hakkavad.

    Ma hakkan end tasapisi pargirooside teemal harima, eks peab su blogi roosipostitusi kammima :)

    VastaKustuta