4. mai 2016

Ülaseväljade aeg

Kui teised peavad endale ülaseid hankima ja istutama, siis meil on neid sadu ja sadu ruutmeetreid, nii valgeid kui kollaseid. Sortidest soetasin endale sel aastal ainukesena Flore Pleno, aga see veel ei õitse. Puudealused aga on sellised ja aru ei saa, kus peenar, kus muu mudru.


Isegi paksust samblakihist on end läbi trüginud sellised väikesd päikesed
Kopsurohud on arulagedalt paljunema hakanud ja kui samas vaimus jätkavad, söövad naadi välja.


Kamtšatka kevadvõhu puhkemise olen maha maganud, õis vist hakkab juba kuhtuma või on mingi muu plekk
Puudest-põõsastest on siinkandis õrnrohelised vaid toomingad ja lehised ja muidugi säracrohelised magesõstrad, mille ees veel säravamad Lepatriinu poolt värvitud pingid.
Roosipeenra serva sai eelmisel aastal pisut mikroKeukenhofi tehtud, sel aastal tahaks jätkata. Sellises koguses sibullilli, nagu mul vaja oleks, ühel hooajal ei osta isegi hulgihinnaga mitte.
Arvasin, et täna on hullumeelselt kiire, aga DSV suutis mu pojengid kuskile ladustada, ju neil polnud siiapoole asja. Õnneks ei vaja pojengid sagedast kastmist. Seega tuleb hullumaja ilmselt homme, sest pojengitellimusi on päris palju. Osa on kohal, osa on talvitunud, aga pea igast tellimusest on mõni puudu. Seega läheb homme välja vaid kuus põõsapakki, mis on komplekteeritud ja ootavad vaid pakkimist.
Ja ülehomme peab lisaks pakkide postitamisele ja kontoripäevale jõudma kindlasti Keilas Luha tänaval hübriidkirsi Accolade alleed pildistada. Puud on üheksaaastased ja täna oli juba roosakat kuma eemalt aimata. Accolade ei ole tegelikult ehtne jaapani kirss, on prunus sargentii (sahhalini kirsipuu) ja prunus subhirtella (lühiharjaseline kirsipuu) hübriid, aga näeb välja nagu ehtne jaapani kirss oma pooltäidisõieliste õitega ja eelmisel aastal müüsin kogu partii läbi nii kiiresti, et endale jäid näpud. Sest ei suutnud välja mõelda, kuhu see iludus panna, allee jaoks mul ammugi kohta pole. Aga täna mõtlesin koha välja ja Accolade peaks homme-ülehomme kohale jõudma.
Pojengialas on ninad enamuses väljas, osa siiski ärkamata veel, ala ise näeb välja nagu lõokannuseväli
ja palun ärge rääkige mulle kunagi midagi enam killustikumultšist, mul tuleb ahastus peale, sest enamuses näeb see selline välja, kuigi korralikult on all nii kangas kui ajalehed ja killustikku vähemalt 10 cm
ja oma aia jaoks suurt enne aega pole, kui pakihunniku eest ära saab. Ja neid on teha ja saata palju.

8 kommentaari:

  1. Minu meelest oli see killustikumultsh algusest peale kahtlane. Sealt ei anna ju rohida kuidagi. Ainus lahendus oleks, et mingi massinaga lükkad platsi puhtaks ja paned kõik uuesti.

    VastaKustuta
  2. Oh, küll need ülaseväljad on ilusad. Õnneseen oled.
    Aga kui ma õigesti mäletan, ei soovitanud killustikumultši Sulle keegi, Sa ainult vaatasid teda :)

    VastaKustuta
  3. Sinililleväljad, ülaseväljad, lõokannuseväljad, sillaväljad, kasvõi tulbi , nartsissi jms väljad, oi mulle need meeldivad :) palju pakke saata peaks olema ju hea näitaja, jaksu :)

    VastaKustuta
  4. Oi tore, näen nii natuke ka sinu lillevälju. Mõnus.

    VastaKustuta
  5. Heh, see kopsurohujutt kõlas nagu oleks Sul kahju, et keegi naadi välja sööb :D
    Kas neid kirsipuid tuleb Sul peale enda oma rohkem ka? Muide, Ahtris nad reedel juba õitsesid. Linnasoojus ju teada.

    VastaKustuta
  6. Kopsurohi naadi asemel, kõlab huvitavalt.
    Igas ettevõtmises on tyytuid osi, mille juurest tahaks kohe kaugele minema joosta ja kyll need tööd võivad venida.
    Lõokannuseväljad on väga uhked, ega igayhel neid ei ole ka :)
    Kyll see soe suvi teile ka jõuab. Niikauaks rohkem ilusaid mugavaid villaseid, ee, kampsuneid :)
    Huvitav, millega nt turismikad oma killukattega parkimisplatse hooldavad. Ilmselt myrgitavad. Killu on ju yks mõistlikumaid aluseid tehnika jaoks, kui liiva-kruusa ei taha ja sillutisi v asfalti lubada ei saa.

    VastaKustuta
  7. Kui kõrgeks Accolade kasvab? Netis väga vastuoluline info, kohati 4-6, kohati lausa 8m.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Puu kasvukõrgus sõltub alati kasvutingimustest. Kui liiga kõrgeks kipub, tulevad alati appi saag ja käärid :)

      Kustuta