28. mai 2015

Kui tahad jumalaid naerma ajada,

tee plaane. Tsitaat šamaanist lapsepõlvesõbralt, kes mind paar nädalat tagasi külastas. Nagu oleks ette teadnud. Õnneks lõpetasin ma plaanide tegemise juba rohkem kui pool aastat tagasi ja võtan ühe päeva korraga. Vähemalt püüan.
Plaane tuleb sellegipoolest teha, kui sul on mingi ettevõtmine. Ja need plaanid lõi eelmise esmaspäeva telefonikõne haiglast natuke segamini. Selle nädala esmaspäeva ja teisipäeva veetsin Ida-Tallinna Keskhaiglas uuringutel. Uudiseid on häid ja halbu ja algul mõtlesin, kas sellest üldse kirjutada...aga siiski. Seda, mida otsiti (emakakaelavähi retsidiiv), ei leitud. See-eest leiti MRT ja kompuutertomograafiaga tilluke kasvaja hoopis mujalt. Ja see tuleb ära opereerida. Seega veedan sellest suvest vähemalt kolm päeva haiglas ja vähemalt kuu operatsioonijärgsel sundpuhkusel, kus saan ainult aias ringi jalutada ja füüsilist tööd teha ei tohi.
Esimesel päeval peale uudise saamist olin loomulikult liimist lahti, aga siis jõudsin järeldusele, et tegelikult ju hoopis vedas, et tehti täisuuringud ja see värk leiti siis, kui ta on veel 100% ravitav.
See selleks. Kodus tuleb sellega tempot tõsta ja seinaäärne maha istutada. Kõige suurem probleem on Saare-Tõrvaaugult kingiks saadud kirsi- ja ploomipuud, neile on suuri auke vaja. Aga ehk saame kamba peale hakkam.
Ootamatu kulutusena sadas selga hüdrofoori vahetus. Maailma parim santehnik Urmas uuris eile plätsuvat veevärki ja jõudis järeldusele, et kotti võib ju vahetada, aga parem oleks kogu süsteem korda teha. Õigust oli tal rohkemgi kui algul arvatud, vana hüdrofoor oli rohkem roostes kui arvatagi oskasime ja nüüdseks  duširuumis olnud 12 aastat vana sanitaarporno asendatud korralike vasktorude ja uue hüdrofooriga. Tänu sellele on ka rõhku olnud võimalik tõsta ja müügiplatsi kastmine efektiivsem.
Ise möllasin täna rohida, mitu kärutäit naati ja vereurmarohtu. Veebipoe pakkide pakkimine. Järvseljalt saabunud taimed saabusid ja jugapuud koos oma platsilt pärinevate kenasti potis talvitunud walteri küüvitsatega parkla serva maha istutatud. Kliendid käisid taimede järel.
Pilte polnud aega teha.
Homme üritaks Pärnu Taimelaata külastada, seekord kliendina. Mida lätlastel põnevat kaasas on. Oma osalemine oli algul plaanis, aga igaks juhuks jätsin selle haiglajama tõttu ära. Õigesti tegin, koduski on piisavalt teha.

3 kommentaari:

  1. Mina plaanideta ei saa. Kui elu teebki korrektiivid, siis mängin need lihtsalt ümber:), aga põhijoontes on alati siht silme ees.

    VastaKustuta
  2. Eks mingid plaanid on ikka vist kõigil, peamine on mitte üle planeerida, siis hakkavad jumalad tõesti naerma :) Ju tõstsid tempo liiga kiireks, et sundpuhkust vaja on aga üldiselt on ju hästi

    VastaKustuta
  3. jah, ega asjata ei öelda, et "inimene plaanib, jumal juhib!" Eks sihte ikka tuleb seada...ja teha valikuid...kuid liigne planeerimine, eriti kui see tekitab ärevust, et kõike plaanitut ei jõua/jaksa/saa teostada ei ole küll vajalik!
    Mulle hullult meeldib see ütlemine, mis kuskilt loetud või kuuldud... et oli nii palju töid ja tegemisi, et läksin kohe magama ära! Hommikul tõustes ei olnudki kõike enam vaja teha. Ja see, mis vaja, see sai hommikul puhanuna lõunaks tehtud! :)
    Ehk siis mõnikord on parem puhata, et puhanuna tunda tegemise rõõmu!

    VastaKustuta